Nyitóoldal | Akadálymentes változat Magyar | English | Deutsch
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Múzeumunk
Gyűjteményünk
Adattár
Állandó kiállitások
Időszaki kiállitások
Események
Múzeumpedagógia
Könyvtár
Georgikon Majormúzeum

Információk
Információk
Szolgáltatások
Sajtószoba
Vendégkönyv
Partnereink
Archivum

Képgalériák
Múzeumi értesitő
Zöld Óvoda
Gyereksarok
   

4. Kolozsvári Magyar Napok (2013. augusztus 22–25.)

Múzeumunk idén is részt vesz a Kolozsvári Magyar Napokon, melyre mindenkit nagy szeretettel várunk 2013. augusztus 22-től 25-ig!

Múzeumunk ez évben is örömmel tesz eleget a 4. Kolozsvári Magyar Napokon való részvételnek, melyre 2013. augusztus 22-től 25-ig kerül sor a történelmi városban.

A többnapos kulturális seregszemle elsődleges célja a magyar állam és Kolozsvár alapításának, valamint Szent István napjának méltó megünneplése, ezen keresztül a magyar kultúra megismertetése, a kolozsvári magyar közösség és a városból elszármazottak találkozójának megteremtése, valamint a nemzetek közti jó kapcsolat erősítése.

4. Kolozsvári Magyar NapokA rendezvényhez könyvgyűjtési akciói is kapcsolódik, mely erdélyi magyar iskolák könyvtárai számára gyűjt könyvadományokat. A könyvgyűjtési akcióhoz a Magyar Mezőgazdasági Múzeum munkatársai és a múzeum Facebook közössége is csatlakozott, abban a reményben, hogy a könyvekkel sok 10-18 éves diáknak okozunk örömet.

A rendezvény ideje alatt a város kulturális főutcáján könyvkiadók, kézművesek, anyaországi, erdélyi és székelyföldi múzeumok standjai, valamint zenei színpadok kínálják programjaikat.
Az idei sorozat fénypontja az István, a király rockopera előadása lesz augusztus 25-én.

A 4. Kolozsvári Magyar Napokra a Magyar Mezőgazdasági Múzeum színes megjelenéssel, többnyelvű szóróanyaggal, aktuális információkkal és kézműves foglalkozásokkal készül.

A háromnapos bemutatkozáson ízelítőt adunk szeptemberben nyíló, új kiállításunk, a Színek, ízek, illatok változatos témáiból és hangulatos látványvilágából. A kapcsolódó foglalkozások közt szerepel többek közt növénybatikolás, papírhajtogatás, nyári tőzikés képkompozíció-készítés, továbbá gyógynövényes teafilter- és virágkitűző készítése.

Minden kedves látogatót szeretettel várunk a 4. Kolozsvári Magyar Napokon, 2013. augusztus 22-e és 25-e között, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum felvirágozott standjánál!

A 4. Kolozsvári Magyar Napok helyszíneiről és programjairól a rendezvény honlapján található bővebben információ.
www.magyarnapok.ro

 MMGMK szekhely WEBSITE LABLEC.jpg

 Földművelésügyi Minisztérium