Nyitóoldal | Akadálymentes változat Magyar | English | Deutsch
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Múzeumunk
Gyűjteményünk
Adattár
Állandó kiállitások
Időszaki kiállitások
Események
Múzeumpedagógia
Könyvtár
Georgikon Majormúzeum

Információk
Információk
Szolgáltatások
Sajtószoba
Vendégkönyv
Partnereink
Archivum

Képgalériák
Múzeumi értesitő
Zöld Óvoda
Gyereksarok
   

VARÁZSERDŐ - Kövesd a titokzatos gömböket! Kiállítás és óriástársasjáték (2014. szeptember 20. – november 2.)

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy óriásgombákkal teli Varázserdőben találják magukat, ahol egy mesebeli kaland részesei lehetnek.

VARÁZSERDŐ – Kiállítás és óriástársasjáték plakátÉlesen csak az avar susogását hallani, minden más nesz fojtottan ér el a fülekig. A talajból párálló ködben csak sejteni lehet a szigorúan álló fák körvonalait. Vajon kit hoz a bal- vagy a jószerencse az utunkba? Barát lesz-e vagy ellenség? Esetleg épp az erdő gonosz szellemével találjuk szembe magunkat? Jobb, ha vigyázunk, mert a Varázserdőben bármi megtörténhet!

A látogatók a kiállításba lépve egy óriásgombákkal teli Varázserdőben találják magukat, ahol megismerkedhetnek az erdő lakóival, és egy mesebeli kaland részesei lehetnek.

A kalandvágyó résztvevők a múzeum egész területén színes varázsgömböket követve a Százalakú Varázsló nyomába eredhetnek, aki bármilyen képet magára ölthet, hiszen kővé, varanggyá, harmatcseppé változnia neki csak egy pillanat műve.

Az óriásgombák között kalandozva lépésről-lépésre kerülünk közelebb a titokhoz, miközben találkozhatunk az erdő lakóival: a Kegyetlennel, a Magányossal, a Takarítóval, a Meghökkentővel, és megfigyelhetjük a Sziporkázót és a Világítót is.

Varázsló illusztrációA bátor jelentkezőknek a siker érdekében minden tudásukat latba kell vetniük! A feladványok megfejtéséhez szükségük lesz némi fortélyra, jó orra, éles szemre és biztos fülre. Ha mindez megvan, kell még mellé sok-sok lelemény, kitartás és vaslogika, hogy nyakon csíphessék a varázslót. Ám ha ez sikerül, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók játéklapot kapnak, mely állomások és fejtörők során vezeti őket végig. A múzeum termein végigfutó, izgalmas kiállítás és óriástársasjáték rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat.

A Varázserdő - Kövesd a titokzatos gömböket! című kiállítás és óriástársasjáték 2014. szeptember 20-tól november 2-ig látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

A Varázserdő - Kövesd a titokzatos gömböket!

Nyitva tartás: hétfőn zárva, kedd-vasárnap 10-17 óráig
Korosztályi ajánlás: 3+
Belépőjegy árak: felnőtt 1450 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1250 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 890 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 4950 Ft
Csoportos látogatás esetén 10 főnként egy fő kísérő pedagógus belépése díjtalan.
Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.

Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765  vagy 06 1 363 2711

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető.

Tájékozatjuk a Látogatókat, hogy a MÁV Start Zrt. a múzeumlátogatási vasúti kedvezmény nyújtását szünetelteti az OperaKaland rendezvénysorozat alatt, azaz nem fogad be fogadónyilatkozatokat a következő napokra:
2014. október 1., 2., 3., 6., 7., 8., 9. és 10.

A MÁV Start Zrt. a múzeumlátogatási vasúti kedvezményeiről bővebb információ itt.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

VARÁZSERDŐ - Kövesd a titokzatos gömböket! Kiállítás és óriástársasjáték


 

 MMGMK szekhely WEBSITE LABLEC.jpg

 Földművelésügyi Minisztérium