Nyitóoldal | Akadálymentes változat Magyar | English | Deutsch
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Múzeumunk
Gyűjteményünk
Adattár
Állandó kiállitások
Időszaki kiállitások
Események
Múzeumpedagógia
Könyvtár
Georgikon Majormúzeum

Információk
Információk
Szolgáltatások
Sajtószoba
Vendégkönyv
Partnereink
Archivum

Képgalériák
Múzeumi értesitő
Zöld Óvoda
Gyereksarok
   

VARÁZSKASTÉLY – Interaktív kiállítás és játék (2016. március 19. – május 1.)

 

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek.

Baljós árnyként magasodnak a kastély komor falai, égbe szökő tornyai szigorú strázsaként őrzik a Mágus titkait. Varázsfőzet kesernyés illatát hozza a kavargó szél, a közelgő léptek zajára nyikorogva feltárul a kastély hatalmas kapuja.

Vajon mi vár az ajtón túl? Ártó bűbáj vagy csodás varázslat lakozik a kastély falai között? Lépjenek be velünk a Káprázat és Fantázia birodalmába, de vigyázat, a Varázskastélyban minden megtörténhet!

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban nyíló új, tavaszi interaktív kiállítás és játék a képzeletbeli Varázskastély egymásba nyíló szobáin vezeti végig a látogatókat. A kastély minden egyes zugában játékos talányok, meglepő jelenségek és elvarázsolt lények teszik próbára a résztvevők szemfülességét és bátorságát.

A kastély fura ura, a rejtőzködő Mágus lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel, váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz! Ha minden szoba titkát sikerül megfejteni, a jutalom sem marad el!

A Varázskastélyt járva a látogatók kideríthetik, vajon elég ügyesek-e ahhoz, hogy kiszabaduljanak a Tükörszoba szemkápráztató csapdájából, vagy ahhoz, hogy megtörjék az Emlékek és Álmok szobájának fortélyos bűbáját. Ha elég szerencsések, a Mágussal és a kastély álruhás lakóival is találkozhatnak.
Belépéskor a látogatók játéklapot kapnak, mellyel szobáról szobára kerülhetnek közelebb a titokhoz. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas interaktív kiállítás és játék rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

A VARÁZSKASTÉLY című interaktív kiállítás és játék 2016. március 19-től május 1-jéig látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban, a Vajdahunyadvárban.

varázskastély 01

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
Nyitva tartás: hétfőn zárva, kedd-vasárnap 10-17 óráig (március 27-én és 28-án, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, valamint május 1-jén nyitva)
Felhívjuk Látogatóink figyelmét, hogy - a nagy érdeklődésre való tekintettel - a kiállítás hétvégenként 9.30-kor nyit!
Korosztályi ajánlás: 4+
A kiállítás és óriástársasjáték bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.
Belépőjegyárak: felnőtt 1650 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1450 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 990 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5490 Ft

Csoportos óvodai, iskolai látogatás esetén 10 főnként egy fő kísérő pedagógus belépése díjtalan.
Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.
Jegyvásárlásnál bankkártyát, OTP, MKB és K&H SZÉP kártyát is elfogadunk, emellett PayPass fizetési módra is lehetőség van.

Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 (keddtől vasárnapig)

Felhívjuk Látogatóink figyelmét, hogy csoportok fogadására hétköznapokon, keddtől-péntekig nyílik lehetőség. Hétvégén  - a megnövekedett látogatószámra figyelemmel - nem áll módunkban csoportokat fogadni. Szíves megértésüket köszönjük!

A MÁV Start Zrt. a múzeumlátogatási vasúti kedvezményeiről bővebb információ itt

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Varázskastély

 MMGMK szekhely WEBSITE LABLEC.jpg

 Földművelésügyi Minisztérium